Новоодеська районна державна адміністрація. Миколаївська область, Україна. » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Районна державна адміністрація Економіка та фінанси Державні закупівлі Доступ до публічної інформації Вакансії Децентралізація у сфері державної влади.

Новини

  Звіт Голови Новоодеської районної державної адміністрації щодо виконання програм соціально-економічного та культурного розвитку району, районного бюджету та делегованих повноважень.
Формат: DOC | Добавлен: 24/10/2016 15:23:04
340Kb Скачать скачать
  ЗМІНИ ДО РІЧНОГО ПЛАНУ ЗАКУПІВЕЛЬ НА 2017 РІК КЗ"Новоодеський районний центр ПМСД"
Формат: JPG | Добавлен: 23/01/2017 15:20:49
156Kb Скачать скачать

Рекомендації про включення вимог законодавства про харчові продукти до тендерної документації під час проведення відкритих торгів щодо харчування у закладах і установах освіти, охорони здоров’я, соціальної сфери Миколаївської області

26/11/2019

 

Новоодеське міжрайонне управління головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області  надає:

 

Рекомендації

про включення вимог законодавства про харчові продукти до тендерної документації під час проведення відкритих торгів щодо харчування у закладах і установах освіти, охорони здоров’я, соціальної сфери Миколаївської області

 

1.                 Послуги з організації гарячого харчування:

1.1.          Інформація з Державного реєстру операторів ринку харчових продуктів, або копія рішення про державну реєстрацію потужності (пункт 4.4. наказу Мінагрополітики від 10.02.2016 №39; частина 6 статті 25 ЗУ «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів»).

2.                 На закупівлю і постачання сировини та харчових продуктів:

2.1.          Копія експлуатаційного дозволу (стаття 23 ЗУ «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів») - для операторів ринку харчових продуктів діяльність яких пов’язана з виробництвом та/або зберіганням харчових продуктів тваринного походження;

2.2.           Інформація з Державного реєстру операторів ринку харчових продуктів, або копія рішення про державну реєстрацію потужності (пункт 4.4. наказу Мінагрополітики від 10.02.2016 №39;  частина 6 статті 25 ЗУ «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів») - для постачальників сировини або харчових продуктів;

2.3.          Акт перевірки міжрайонними,  районними, міськими управліннями/відділами ГУ ДПСС в області додержання вимог законодавства про харчові продукти операторами ринку (учасника торгів), які здійснюють постачання сировини та харчових продуктів (наказ Мінагрополітики від 08.08.2019 №447);

2.4.          Інформація від операторів ринку (учасника торгів), які здійснюють постачання сировини та харчових продуктів стосовно запровадження постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (стаття 21 ЗУ «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів»);

2.5.          Перелік потужностей операторів ринку харчових продуктів від яких буде проводитись постачання сировини та харчових продуктів з підтвердженнями про їх державну реєстрацію, або наявності експлуатаційного дозволу (частина 8, статті 20 ЗУ «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів») – для учасників торгів, які здійснює постачання сировини та харчових продуктів, або надають послуги з організації гарячого харчування;

2.6.          Наявність лабораторних випробувань, вимірювань, досліджень та експертизи харчових продуктів від усіх постачальників та операторів ринку (ст. 32 ЗУ «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів»);

2.7.          Наявність власних або орендованих приміщень, автотранспорту для перевезення продукції, що відповідають гігієнічним вимогам щодо харчових продуктів (ст. ст. 41, 42, 44, 45 ЗУ «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів»);

2.8.          Зобов’язання оператора ринку, щодо дотримання Закону України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів»;

2.9.          У разі постачання готових страв забезпечити дослідження згідно  ДСП 4.4.5.078-2001 «Мікробіологічні нормативи та методи контролю продукції громадського харчування»;

2.10.     Дотримання оператором ринку вимог нормативних документів до сировини, а саме: овочі: картопля (ГОСТ 7176-85), морква (ДСТУ 7035:2009), капуста (ДСТУ 7037:2009), буряк (ДСТУ 7033:2009), цибуля (ДСТУ 3234-95), кабачки свіжі (ДСТУ 318-91), огірки свіжі (ДСТУ 3247-95), огірки солені (ДСТУ 8509:2015), томати свіжі (ДСТУ 3246-95); помідори квашені (ДСТУ 4697:2006); молочна продукція: молоко питне (ДСТУ 2661:2010), сметана (ДСТУ 4418:2005), йогурт (ДСТУ 4343:2004), кефір (ДСТУ 4417:2005); м’ясо: свинина (ДСТУ 7158:2010), курятина (ДСТУ 3143-2013); риба заморожена (ДСТУ 4868:2007); молокопродукти промислового виготовлення: масло (ДСТУ 4399:2005), сир твердий (ДСТУ 6003:2008), творог (ДСТУ 4554:2006); ковбасні вироби: варені (ДСТУ 4436:2005); хлібобулочні вироби - здобні (ДСТУ -П 4585:2006), олія соняшникова (ДСТУ 4492:2017), вода питна та вода бутильована (ДСанПін 2.2.4-171-10), сухофрукти (ДСТУ 3355-96), хліб із пшеничного борошна (ДСТУ 7517:2014), яйця курячі ( ДСТУ 5028:2008).

 

 

 

Начальник  Новоодеського                                                                                   міжрайонного  управління                              Олександр СТРАДОМСЬКИЙ 

 

                          

Всі новини →